Despre C/C++

Despre C/C++ ar fi prea multe de spus, așa că vom puncta câteva elemente importante:

  • C este un limbaj de programare mediu, dezvoltat în anul 1970 de către Denis Ritchie. Asta nu înseamnă că este mai greu de folosit sau mai slab în comparație cu un limbaj de programare înalt (BASIC sau Pascal). Nivelul mediu este dat de combinarea elementelor unui limbaj de programare înalt cu flexibilitatea și controlul limbajelor de asamblare (assembler language)
  • C++ este un limbaj multi-paradigmă, ce are incorporată verificare statică a tipului variabilelor ce suportă programare procedurală, abstractizarea datelor, dar și programare orientată pe obiecte.
  • C++ este o versiune mai nouă a C-ului, standardizat în 1989, integrând și programarea orientată pe obiecte și programarea genetică, elemente care se întâlnesc astăzi în majoritatea softurilor.
  • În anii 1990, C++ devenise unul dintre cele mai populare limbare de programare preferate de companii, menținându-și poziția până astăzi.
  • Se regăsește la baza sistemelor Linux și UNIX, sintaxa fiind temelia altor limbaje (C++, Java, Javascript, C# și D – care, apropo, e inventat de un român)

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.